Speltvafler med epler

Vafler med revne epler i røren blir saftige og gode. De kan serveres med forskjellig tilbehør – alt etter hva du liker eller hvor «festlig» anledning det er. Forslag til enkelt tilbehør: eplemos og litt ekstra kanel. Forslag til litt mer avansert tilbehør: biter med karamelliserte epler + vaniljeis eller krokanis.

(10 stk)

4 egg

4 dl melk

4 ss kokosblomstsukker

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

2 ts malt kanel

200 g smeltet smør

350 g siktet speltmel

2 epler

1 ss sitronsaft

Bland sammen egg, melk, kokosblomstsukker, vaniljesukker, natron, kanel, smeltet smør og speltmel. Rør godt – bruk gjerne en ballongvisk – til det blir en jevn røre. La røren svelle i minst 30 minutter.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Riv eplene grovt. Bland de revne eplene inn i røren sammen med sitronsaften.

Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl vaflene på rist.

Disse ingrediensene finner du i nettbutikken Helseogkost.no :

Cocosa Sukker kokosblomstsukker økologisk

Purasana Kokosblomstsukker økologisk

Urtekram Vaniljesukker økologisk

Manna Natron uten tilsetningsstoffer

Helios Ceylon Kanel malt økologisk

Saltå Kvarn Speltmel siktet økologisk

Helios Sitronjuice ren usøtet økologisk

1 Kommentar on “Speltvafler med epler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.