Speltvafler med epler

Vafler med revne epler i røren blir saftige og gode. De kan serveres med forskjellig tilbehør – alt etter hva du liker eller hvor «festlig» anledning det er. Forslag til enkelt tilbehør: eplemos og litt ekstra kanel. Forslag til litt mer avansert tilbehør: biter med karamelliserte epler + vaniljeis eller krokanis.

(10 stk)

4 egg

4 dl melk

4 ss kokosblomstsukker

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

2 ts malt kanel

200 g smeltet smør

350 g siktet speltmel

2 epler

1 ss sitronsaft

Bland sammen egg, melk, kokosblomstsukker, vaniljesukker, natron, kanel, smeltet smør og speltmel. Rør godt – bruk gjerne en ballongvisk – til det blir en jevn røre. La røren svelle i minst 30 minutter.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Riv eplene grovt. Bland de revne eplene inn i røren sammen med sitronsaften.

Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl vaflene på rist.

Disse ingrediensene finner du i nettbutikken Helseogkost.no :

Cocosa Sukker kokosblomstsukker økologisk

Purasana Kokosblomstsukker økologisk

Urtekram Vaniljesukker økologisk

Manna Natron uten tilsetningsstoffer

Helios Ceylon Kanel malt økologisk

Saltå Kvarn Speltmel siktet økologisk

Helios Sitronjuice ren usøtet økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait