Skikkelig saftige, smakfulle rundstykker som er helt glutenfrie samtidig som de også er lavkarbo.
(8-10 stk)
3 ss linfrø hele + 9 ss vann
5 egg
1 normal stor grønn squash (= 3-4 dl finrevet)
3 dl Mandelmel
4 ss FiberHUSK
3 ss Kokosmel
1 dl sesamfrø uten skall
1 ts salt
3 ts bakepulver
Sett stekeovnen på 200 grader C.
Miks linfrøene med vann til det blir en eggehvitelignende konsistens. La dette stå og svelle i 15 minutter.
Finriv squash på rivjern (eller bruk en kjøkkenmaskin). Press ut mesteparten av væsken fra squashen med hendene.
Visp eggene luftige – bruk gjerne kjøkkenmaskinen til dette. Tilsett den revne squashen mens du fortsetter vispingen. Ha i linfrøblandingen, og vend den inn.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og visp dette ned i eggeblandingen, så det blir en jevn deig. La deigen svelle i 10 minutter.
Form deigen til rundstykker – antallet avhenger av hvor store du vil ha dem. Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate. Skjær noen snitt i hvert rundstykke med en kniv.
Strø eventuelt litt ekstra sesamfrø på toppen av rundstykkene.
Stek rundstykkene midt i ovnen til de har fått fin farge. Det tar 20-30 minutter, avhengig av størrelsen på rundstykkene og type stekeovn du har.
La rundstykkene avkjøle seg på en rist under et kjøkkenhåndkle.
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Saltå Kvarn Linfrø hele økologiske