Squash-rundstykker

Skikkelig saftige, smakfulle rundstykker som er helt glutenfrie samtidig som de også er lavkarbo.

(8-10 stk)

3 ss linfrø hele + 9 ss vann

5 egg

1 normal stor grønn squash (= 3-4 dl finrevet)

3 dl Mandelmel

4 ss FiberHUSK

3 ss Kokosmel

1 dl sesamfrø uten skall

1 ts salt

3 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 200 grader C.

Miks linfrøene med vann til det blir en eggehvitelignende konsistens. La dette stå og svelle i 15 minutter.

Finriv squash på rivjern (eller bruk en kjøkkenmaskin). Press ut mesteparten av væsken fra squashen med hendene.

Visp eggene luftige – bruk gjerne kjøkkenmaskinen til dette. Tilsett den revne squashen mens du fortsetter vispingen. Ha i linfrøblandingen, og vend den inn.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og visp dette ned i eggeblandingen, så det blir en jevn deig. La deigen svelle i 10 minutter.

Form deigen til rundstykker – antallet avhenger av hvor store du vil ha dem. Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate. Skjær noen snitt i hvert rundstykke med en kniv.

Strø eventuelt litt ekstra sesamfrø på toppen av rundstykkene.

Stek rundstykkene midt i ovnen til de har fått fin farge.  Det tar 20-30 minutter, avhengig av størrelsen på rundstykkene og type stekeovn du har.

La rundstykkene avkjøle seg på en rist under et kjøkkenhåndkle.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Saltå Kvarn Linfrø hele økologiske

Mandelmel

Kokosmel

FiberHUSK

Saltå Kvarn Sesamfrø uten skall

Diverse salt

Helios Bakepulver økologisk