Viltgryte med reinsdyrskav

En klassisk, varmende gryterett som er enkel å lage – og som garantert faller i smak hos både store og små i familien. Retten kan med fordel lages på bålpanne ute i hagen eller eventuelt på bål hvis dere planlegger å dra litt lenger av gårde på tur. Start i så fall med noen forberedelser hjemme før turen: Ta fram reinsdyrskav fra fryseren en times tid før dere drar på tur. Skjær opp bacon, sopp og grønnsaker i biter (bortsett fra sukkerertene – de kan gjerne være hele.) Putt det i separate poser.

(4 porsjoner)

500 g reinsdyrskav (også kalt «finnbiff»)
150 g bacon
400 g poteter
150 g gulrot
150 g løk
150 g sukkererter
150 g champignon
2 ss smør til steking
2 dl vann
5 dl rømme
3 skiver brunost
5 stk einebær
0,5 ts tørket timian
1 ts salt
0,5 ts pepper

Tin reinskavet i et par timer før du skal bruke det. Sil bort smeltevannet.

Kutt bacon i terninger.

Grovhakk løken. Skrell og del gulrøttene i staver, og potetene i store terninger. Kutt soppen i fire. Sukkerertene kan være hele.

Start med å surre den hakkede løken og baconterningene i litt smør. Legg i reinsdyrskavet, og brun dette godt. Fyll på med poteter, gulrøtter og sopp, og la alt dette surre omkring 10 minutter.

Ha deretter i vann, rømme, brunost og krydder. Kok opp gryta, og la retten småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Ha i sukkerertene de siste 5 minuttene.