Ovnsbakt nøttepanert fisk

(5-6 porsjoner)

1,2 kg fiskefilet (for eksempel laks, torsk eller steinbit)

litt urtesalt eller Himalayasalt

litt fersk kvernet pepper

1 potte fersk kruspersille

150 g mandler eller andre nøtter (for eksempel macadamianøtter eller pistasjnøtter)

2 ss olivenolje

saften fra ½ sitron

5 ss glutenfritt paneringsmel (eller eventuelt vanlig brødrasp hvis du tåler gluten)

Start med å salte og pepre fisken minst 10 minutter før den skal settes i ovnen.
Sett stekeovnen på 180 grader C.

Lag deretter paneringen:
Kjør kruspersille og nøtter sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett glutenfritt paneringsmel/brødrasp, olivenolje, saften fra ½ sitron og bland godt.

Del fisken i passende stykker. Legg den grønne paneringen på toppen. Bak fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter.

Passende tilbehør til fisken:

1) Sesongens grønnsaker + eventuelt en rotmos av jordskokk, litt potet, litt sellerirot og litt pastinakk. Skjær den andre halvdelen av sitronen i skiver og server ved siden av.

2) Salat

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse salt og annet krydder

Diverse økologiske nøtter

Diverse økologiske olivenoljer