Sjokoladepai rawfood

En herlig, glutenfri, melkefri, rå pai med mørk og fyldig sjokoladesmak – uten sukker. Bunnen inneholder kokosmasse og dadler som gir en naturlig, dyp og søt smak. Glasuren lages av kokosmelk og kokosolje og er søtet med SukrinSirup Gold.

Bunn:

130 g kokosmasse

50 g havregryn

50 g kakaopulver

2 ts ekte vaniljepulver (kan eventuelt erstattes med 3 ts vaniljesukker)

12-15 store dadler (antallet avhenger av størrelsen)

1 klype havsalt

Sjokoladeglasur:

140 g kokosmelk

110 g kokosolje

250 g mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

30 g kakaopulver

1 ts ekte vaniljepulver

45 g SukrinSirup Gold

Lag bunnen først:

Ha alle ingrediensene til bunnen, unntatt dadlene, i en kjøkkenmaskin med knivblad. Mal dette fint. Ha deretter oppi dadlene, og kjør videre til det blir en seig masse.

Legg bakepapir i bunnen av en liten, rund form (ca. 20 centimeter i diameter). Sett bunnen i fryseren mens du lager glasuren.

Lag deretter sjokoladeglasuren:

Hell kokosmelk og kokosolje opp i en kjele, og varm opp blandingen litt. Hakk sjokoladen i små biter, og ha i en bolle. Hell den varme kokosmelken over, og la dette stå i to minutter. Rør i blandingen helt til all sjokoladen er løst opp. Ha deretter i kakaopulver, vaniljepulver og SukrinSirup Gold. Bland alt godt sammen.

Ta deretter den avkjølte bunnen ut av fryseren.

Hell sjokoladeglasuren over den avkjølte bunnen. Sett paien tilbake i fryseren til glasuren har stivnet.

Pynt gjerne paien med noen friske bær (bringebær eller jordbær passer veldig godt sammen med sjokolade).

Paien holder seg lenge i kjøleskapet (hvis det skulle bli noe igjen av den …).

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Økologisk kokosmasse fra Horizon

Økologiske sertifisert GLUTENFRIE havregryn fra Urtekram

Økologisk kakaopulver

Økologisk ekte vaniljepulver fra Helios

Økologiske dadler fra Helios

Diverse typer salt

Økologisk kokosmelk fra Biona 

Cocosa Extra Virgin økologisk kokosolje

Pana Chocolate Eighty økologisk melkefri rawfood (80% kakao)

SukrinSirup Gold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait